Neden AKasya Kız Apart - Klima Bakım

Klima Bakım

Klima Sisteminin Temel Parçaları ve Görevleri

1 . Kompresör: Sistemin içindeki akışkanı yüksek basınçlı gaz haline dönüştürüp devreye pompalar. 2 . Kondenser: Yüksek basınç ve sıcaklıkta , gaz halindeki akışkanı sıvı hale getirir.
3 . Evaporatör: Düşük basınç ve sıcaklıktaki sıvı akışkanı gaz haline getirir.
4 . Filtre: Sistemin içinde dolaşan akışkanı depolar , içindeki nem ve pislikleri alır.
5 . Evaporatör Fanı: Elektrik motorundan aldığı tahrikle çalışan fan evaporatörün üzerinden aldığı soğuk havayı kanallara üfler.
6 . Kondenser Fanı: Elektrik motorlu fan kondenser ısındığı zaman termostatı sayesinde devreye girerek soğutma yapar.
7. Valf: Sıkıştırılmış gazı püskürtme görevi yapar.

Oto Klima Bakımı

Klima sisteminin sorunsuz çalışmasının yolu, bakımlarının zamanında yapılmasından geçiyor. Sistemdeki gaz kaçaklarının zamanında farkedilmesiyse klimanın ömrünü uzatıyor ve onarım maliyetlerini düşürüyor.Soğutma gazı en az 6 ayda bir kontrol edilmeli, klima bakımı ve kontrolu yetkili serviste yaptırılmalı, gaz yenilenmesinde öncesinde kullanılan gaz kullanılmaya devam edilmeli, uyumsuz gaz kullanılmamalı.

Polen Filtresi

Aracınızın havalandırma sistemini etkilemiş polen, toz, toprak ve sanayi dumanı gibi sistemin çalışmasını aksatacak pislik ve tortulardan kurtularak araç kabininin ısıtma, soğutma, havalandırma sisteminin bakımını yapabilirsiniz. Araç kabini hava kanallarının filtresini sık sık temizlemeli ve belli aralıklarla değiştirmelisiniz. Polen alerjisi gibi alerjileri olan kişiler ile araç içinde sirküle eden havanın temizliği açısından bu filtrenin temizliği önem arz etmektedir.

Klima Temizligi

Aracın tıkanan, sıcak vermeyen kalorifer peteğini; aracın göğsünü sökmeden özel temizleme makinası ile 1 saat gibi çok kısa sürede temizleme yapmaktadır.

Klima Gazı

Klimalar için gaz, yani klima gazı çok önemli bir parçadır. Klima gazının bitmesi, klimanın artık işini yapamadığı anlamına gelir. Klima gazı normal şartlar altında tükenmez yada eksilmez, klimanın gazının bittiğini düşünüyorsanız, kesinlikle bir kaçak durumu vardır. Klima boruları çatlamış olabilir. Klima gaz dolum işlemi uzman klima servis ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Klima gaz dolum fiyatları, klimanızın tipine, klima gaz dolum kapasitesine ve klimanızın kullandığı gaz çeşidine göre farklılık gösterir.

 



137 kez okundu

Image

Şanzıman Bakım

Şanzıman Servisi Şanzıman arızaları elektronik destekli olarak tespit edilmekte, konusunda uzman ve tecrübeli olan personelimiz tarafından tamir ve bakımı titizlikle yapmaktadır. Ger..
Devamı

Image

Mekanik Bakım

Mekanik Bakım Tüm araçların motor elemanlarının arıza tespiti, revizyon rektefiye işlemleri garantili olarak giderilmektedir.Güvenliğiniz açısından, yaz ve kış d&o..
Devamı

Image

Klima Bakım

Klima Sisteminin Temel Parçaları ve Görevleri 1 . Kompresör: Sistemin içindeki akışkanı yüksek basınçlı gaz haline dönüştürüp devreye pompa..
Devamı

Image

Araç Muayene Kontrol

Araç Muayene Periyodik araç muayenesi, tamamen aracın yolda seyir güvenliğine uygun olup olmadığna yöneliktir. Aracınız alındığı tarihten itibaren düzenli bak..
Devamı

Image

Periyodik Bakım

Periyodik Bakım Nedir? Bir otomobil birçok mekanik, elektrik, elektronik parçanın ve bu parçaların bir kısmında kullanılan bazı bileşenlerin bir araya getirilmesi ile oluştur..
Devamı

Image

Akü Bakım

Start/Stop sistemli araçların profesyonel akü değişimi; Start/Stop sistemi olan araçların akülerinin değişimi atölyeler tarafından uygulanmalıdır; çünk&uum..
Devamı

Image

Elektronik Hizmetler

Oto Elektronik Tamiri Her marka aracın elektronik arızalarının tespiti ve tamiri uzman personelimiz tarafından, son teknoloji cihazlar kullanılarak teknik servisimizde yapılmaktadır. ..
Devamı

Image

Fren Hizmetleri

Oto Fren Servisi Fren sistemi, motorlu taşıtın yavaşlamasını ve durmasını sağlayan düzenek. Yokuş aşağı inen taşıtın hız kazanmasını önlemek, duran taşıtın bu durumunu sürd..
Devamı

Image

Motor Hizmetleri

Yağ Değişimi Yağ filtresi ve motor yağınızın durumunun, araç üreticisi tarafından tanımlanan şekilde kontrol edilip değiştirilmesinde sınır budur. Motor Arıza Teşhisi ..
Devamı

Toplam Kayıt: 9 [9 - 1] arası   
Sayfa: 1